AK Vertikala Seznam forumov AK Vertikala
Forum alpinističnega kluba Vertikala
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Planjava, skupna tura

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AK Vertikala Seznam forumov -> Alpinistični vzponi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iza



Pridružen/-a: 27.11. 2006, 14:44
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2007 10:42    Naslov sporočila: Planjava, skupna tura Odgovori s citatom

Sem mal čakala, da u kdo drug kej napisu, pa nič. Bom pa spet est kakšenga kozla ustrelila! Ko mi je u soboto ratal zlest tisto res klasiko za tečajnike - Virensovo v Koglu - me je spet zagrabla tista plezalska. Pol sem pa še u nedelo šla zraven na skupno turo v Planjavo. Zjutrej smo se na kufetu zbral: Sabina, Vlasta, Damjan, Jože, Klemen in jaz. Tacajt kt smo na kufe čakal, smo obdelal dogajanje na Vršič pa še kej. Startal smo sred dopoldneva, pa j blo čist prov, smo pol vsaj lezel v lepem vremenu, brez megle. Na Kamniškem sedlu smo se zmenil, da gresta Sabina in Klemen lest smer X, Damjan in Vlasta smer Svetelova, midva z Jožetom sva pa izbrala Kratkohlačo. Moram priznat, da me je mal stiskal, kaj bo s tisto petico! Pa je bla res težka, me je navil, tko da sem jo pol z Jožetovo pomočjo sfajtala, mini krilce pa ne bom oblekla kr lep cajt ne, je kr kakšna bojna rana ratala. No vse ostalo je blo pa super lest, res dobra skala, lepo razčlenjena, pa taki cukrčki kot je okno vmes, so popestril užitke v smeri. Res hvala Jože, da si mi zaupal in me peljal v tako težko vendar lepo smer. Zdej bom se potrudla, pa v vrtcu potrenirala, da bo naslednjič v smeri lažje. Kako ste ostali štirje lezli, pa dej Klemen ti kej napiš, jaz sam vem, da ste vsi uspešno zlezli, se potrudil še do vrha Planjave, sestopili čez Macesje al kako se že reče, in da smo se v Bistrici zgrešil, tko da nismo uspel drug drugmo nič povedat. Ampak tura je bla uspešna in hvala predsednik, ker si se potrudil za nas vse!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klemen-k
Administrator foruma


Pridružen/-a: 22.12. 2006, 00:46
Prispevkov: 347

PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2007 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker me je Iza izvala res ne morem ostat tiho. Saj vecino je ze napisala. Megla v katero smo sli plezat tisti, ki smo se odlocili za zg. del stene (X in Svetelova) je izgledala malo odurno, a je bilo potem prav fajn. Nic ni zeblo, pa tudi vroce ni bilo, razen na kakem malce bolj delikatnem mestu. Spodaj naju je najprej malo prisel nadzorovat Ate, potem pa me je Sabina varno zvlekla cez res krasna spodnja raztezaja smeri X. Bi jih sel prec se enkrat lest. Skala je odlicna, nekaj gibov pa je takih, da te kar zasvojijo. Malo pa sva tudi pogoljufala in po sprehajalni gredi v Z steni Planjave sla iz smeri X in na steber zlezla bolj po desni. Jaz sem si zelo zelel na vrh in sem bil kar vesel, da nisva imela dovolj dolge vrvi za spust po vrvi in sva morala potem se po grebenih na vrh. Je bil pa pravi alpinisticni skrotasti trening, saj se je bilo treba malo znajti, pa nekaj kapljic je padlo da nama je izboljsalo razpolozenje. Malo sva pogoljufala in nama je Iza pomagala z mobilnimi orientacijskimi nasveti (torej sva glede na pomoc tehnike plezala A0 ?) koncno sva bila zelo srecna ko sva na vrhu kamincka, ki ob grebenu pelje na Z. vrh zagledala samega samcatega predsednika ki naju je prijazno in veselo sprejel.

Ja meni je bil vzpon res vsec in ga kar se podozivljam. Sabini pa res zahvala! Sem o tej smeri X ze premisljal da bi jo rad plezal, pa se mi je zdelo da je IV v hribih zame malo huda. No ampak z dobro vodjo naveze ni noben bavbav. Vrsni skrotasti del pa mi je bil sploh vsec (ja priznam- nisem se pravi plezalec) Upam, da sem bil dovolj priden, da me se kdaj vzame v navezo.

Za poslastico je poskrbel se sestop s Kruhijem skozi Macesnovec. Brezpotja res obozujem, ceprav priznam, da je bilo tole kar pestro in sem pri sestopu bolj zakuhal kot pri jutranjem vzponu na sedlo. Je pa ta grapa ali dolina ali kaj res lepa in prvinska, pa se gams naju je malo opazoval in se smejal najinim izletom na zadnjo plat. Na koncu pa se je sestop koncal na koncu Repovega kota (enega najlepsih placov kar se mene tice), tako da se nama je odprl se tisti lep pogled na Zeleniske, ki jih bo treba cimprej preciti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AK Vertikala Seznam forumov -> Alpinistični vzponi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.