AK Vertikala Seznam forumov AK Vertikala
Forum alpinističnega kluba Vertikala
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Polona&Indija

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AK Vertikala Seznam forumov -> Splošna debata
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maja
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.06. 2006, 12:29
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2007 21:38    Naslov sporočila: Polona&Indija Odgovori s citatom

Naša Polona se, kot nekateri že veste, potepa po Indiji. Z njenim dovoljenjem bom tu objavljala njena doživetja, ki jih pošilja po mailu.

HELOU LJUDI
Kako kej v Sloveniji.Jest se imam super za enkrat Smile Ko sem pristala sem zavohala tak zanimiv zatohel sladek vonj, ki me sedaj spremlja skoraj povsod, razen tam kjer ne smrdi po kanalizaciji ali scanju. Marko je full uredu. Zdej sem se zmer pri njemu in morm rect da se mam zelo dobr. Za weekend ni delou tako da me je vozu okrog z motorjem potem pa sva sla v bazar po hrano da smo imeli zvecer pripravo na zur se z dvema slovencema - njegovo sodelovko Tjaso in njenim fantom Alenom. Potem smo se vsi stirje stlacil v eno rikso in se odtrogal do finke Ulle ki dela na finski ambasadi in je praznovala rojstni dan. Tam je bilo velik razlicnih ljudi ampak najvec slovencev (k nas je pac tok velik Smile) Pogovarjala sem se skor z usemi in vecer je minil ob heinikenu jagodni torti in se drugih razlicnih pijacah, ki jih raje nisem probavala. Alen mi je dal za probat en vin ki je bil mocn ko nase zganje pa sem se odlocla da tega raj ne bi konzumerala mrbit ce bi bli v srank baru pol bi Smile. Uceri sem si sla kupit karto na zeleznisko postajo in se kar namucla s tem kje je blagajna in vse ostalo, samo ko sem pa enkrat najdla je bilo pa izi.tleimajo posebno vrsto za zenske tako da mi ni bilo treba tok dolg cakat da sem kupila karto. Za rikso sem placala zmer manj kar je bolj posledica srece kot mojih pogajalskih sposobnosti. Smile Iz zeleznice sem sla v pahr ganj to naj bi bilo glavno turisticno sredisce, samo sploh nisem videla velik turistov ker so jo usi ucvrl v gore ker je tuki tako vroce. Jutri mam tud jest namen it v Agro pogledat Taj Mahal, potem Varanasi se mal sprobat mojo potrpezljivost in koncno proti Nepalu Smile kjer nameravam ostat malo dlje casa.
Marusa: tuki imajo zelo zanimiv nacin prodaje izdelkov, ce si pa bel pa imas po njihovem mnenju denar. Bogatejse trgovine so uwawww res super. Ko prides notr te usedejo in ti prinesejo blago, za vsako zadevo posebi si uzamejo cas. Sploh ne usiljivo mislim da bi se lahko nasi trgovci ucili od njih. Sem ze gledala z tvoj bindi ampak mi ni bil se noben usec oz.
ga niso imeli. Od blaga imajo svilo in bombaz, indije sploh premoznejse so tako lepe da jih lahko samo gledas.
Kupila si nisem se nic, ker te postudirajo da si nov in se ne mors pogajat tako kot ce si tukaj ze neki casa. Tako da bom sopping opravljala pozneje.
Drugacna scena je na trznici, ki je nemarno umazana da se ti lahko res ubrne.
Kar se hrane tice se zaenkrat lepo imam. Mare ima tukaj isto hrano kot mi v Sloveniji, no orescki papaje mangoti ipd je full bolj okusno. Pistacije so tok dobre da bi lahko samo to jedla. Ucer smo sli na vecerjo v eno ibr dobro rstavracijo kjer strezejo samo vegetarijansko hrano. Sploh se ni opazil da ni mesa, vse je bilo zelo dobro in sploh ne tako nemarno pekoce kot sem pricakoval po tem kar so mi opisovali v sloveniji tisti ki so bili ze prej tam. Slascice so potresene s srebrom in zelo okusne vse se svetijo in veliko povdarka je na oresckih. Cist napokani smo sli v stanovanje kjer smo uzelise nekaj slascic za domov in se pogovarjali dolgo v noc.
Uf sem se razpisala. Jutri odpeketujem tako da se najbrz neki casa ne bom oglasila po netu. Najbrz iz Varanasija cez kake tri dni. Lepo se imejte in pozdravte vse od katerih nimam naslova.
Lep pozdrav
Polona
_________________
Show love with no remorse
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maja
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.06. 2006, 12:29
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2007 21:39    Naslov sporočila: Namaste iz Indije Odgovori s citatom

NAMASTE LJUDI

Jest sem super, se vedno. No ni blo skoz v rozicah ampak tak je pac zivljene. Ker mi agra ni bila prevec usec, sem se z lokalnim avtobusom odpeljala v Haridwar. V agri je bil edin taj mahal gut pa dobra druzba k sem uhvatila tri nizozemce in smo ga okol bluzil, po tisti neverjetni vrocini. Moj namen je bil pridt do varanassija,ampak ker ni bilo vlaka do 12 maja plus da je tam se bolj vroce kot v agri sem sla raj v haridvar. In odlocitev je bila sijajna. Pod himalajo, kjer je vse zeleno, umes je celo padal dez, k odresenje, v tej vrocini. Vozila sem se 13 ur na avtobusu za lokalce- tega se ne da opisat vcasih mi je slo kar na jok pa ne zato ker bi mi kdo kej hotel se najmanj ampak- ljudje ti dajo kar das ti njim in nasmeh se skoraj vedno vrne- zaradi revscine. Ljudje so rahiticni, umazani,pohabljeni, zivijo v hisicah iz dreka in slame skratka revscina je nepopisna. Na avtobusu nihce ni govoril anglesko tako da smo se pogovarjali z rokami, ena gospa mi je dala svoj bonbon ki pa je bil pikanten in nagravzen tako da sem ga plunla skozi okno in ljudje so se smejali. Otrokom sem dala svincnike in barvice in bili so zelo veseli.
Blize kot smo se vozili proti Haridwaru bolj izobrazeni ljudje so prihajali na avtobus. Koncno sem se lahko pogovarjala v polomljeni anglescini. No tle ce me kdo vprasa sem iz kitajske nigerije, sudana- sej ni vazn njihova geografija je bl zanic k poziv na orozne vaje. V Haridwaru mi je zelo lepo, mesto je dokaj cisto proti temu kar sem videla. Tukaj ni restavracije kjer bi stregli alkohol ali meso. Ker je sveto mesto tega ni. Marihuana pridisi iza voglov, pa se to je prepovedano preprodajati. Ljudje niso usiljivi in kruzam ga okol z domacinom ki ima oglas v Lonly planetu - zelo je prijazen in razgledan. Vceri sem sla s slonom na safari, kjer smo si ogledali divje zivali. Je glih obdobje ko imajo mladicke in je bilo res zanimivo. Dons sem bila na raftingu in sedaj grem v bio camp. Lep pozdrav
_________________
Show love with no remorse
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maja
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.06. 2006, 12:29
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2007 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še tole pravi:
Lepo pozdravi use in jim povej da se imam fino. Komi cakam da bom sla spet plezat sem ze kr mal pozabla kako se to dela.
Lep pozdrav
Polona
_________________
Show love with no remorse
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maja
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.06. 2006, 12:29
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2007 09:57    Naslov sporočila: Riksikes Odgovori s citatom

Helo,
Bom mal vec napisala o safariju pa raftu k sm sla. No safari je zgledou tako da sem se najprej pripeljala pred nacionalni park in sla pogledat slona. Tam je bil se en mejhn sloncek in sem sla takoj k njemu da je svoj rilc ovil okoli moje roke, kok je smesn obcutek k potegne sapo skoz nos in se malo prisesa na kozo. Pol sem se z dvema francozinjama strpala na velikega slona in odsli smo v divjino iskat divje slone. Nas slon se je malo obotavljal in na vsake tok cajta hotu podret kksn drevo al pa ga samo osmukat. Vodic ga je kresnil po betici z eno spicasto zelezno zdevo ene parkrat in pustil je drevo pri miru. Ko smo nasli divje slone smo morali biti zelo previdni saj imajo mladicke in zna biti zelo nevarno. Full lep pogled na majhne sloncke in sploh na naravo in tudi druge zivali po tem ko sem bila v hrupnih mestih. Nasledn dan smo sli raftat, tokrat sem bila z dvema avstrijkama, ki sta bile na ayurveda trtmaju v prestiznem hotelu, sploh nista spoznale indije od blizu: nista se vozile z rikso, nista nakupovale v njihovih centrih al pa sle na umazano trznico, nista srecale ljudi... rekli sta da sta prisli samo na zdravljenje. Bili sta zelo prijazni in ko sta zvedeli da imam rojstni dan sta mi dali 1000 Rs to je okrog 20 eurou, ker nismo mogle it skup na vecerjo. Drgac pa onidve sta sle prej ven iz rafta in smo pol samo jest pa dva skipperja veslal do konca in edn je po nesrec padu v vodo in zmocu telefon. Noge ni zahaklu pa ga je ven vrgl k so prsle mal vecje brzice...
Ker mi je bil Riksikes usec, to je tle kjer sm se vedno, sem se odlocila da ostanem in grem na krajsi joga tecaj. Za rojstni dan mi je Mr Mohan, ta ki ima oglas v lonly plantu, castil spanje v njegovmu eko kampu. Ker sem rekla da me je strah it tja cist sama je sou z mano in tud on ostal v kampu celo noc. Tam je bilo veliko turistov iz Mombaya- ponoci je bilo prou smesn k si vidu samo bele zobe, njih pa ne. dobr da nism sla na jogo in placala saj sem dobila drisko in dva dni lezala v postelji, srala, jedla tablete in banane in pila elekrolite. Spim v Ashram templu tuki je velik mladih turistov, tako da so skrbeli zame ko se nismem pocutila prevec dobr.
Dons sem sla z Andreom- en italian- na zajtrk,nato pa z Miwo -japonka- k Niellu in se enim domacinom. Pol pa sem ji rekla da grem narest slike za pot cez NEPALSKO mejo.(slike so full grozne,sem glihkar pogledala) KOmi cakam da grem tja si privoscim pivo in zrezek. Sam se dons pocakam da vidm kako bo z mojo prebavo.
No drzte pesti da kmalu obcutim hlad gora in pustim za sabo lenuhe- tako imenujem folk tuki ker ne delajo nic, cel dan kadijo travo, po tursko sedijo pred obzidjem in ko je sonce najmocnejse gredo mal pocit.
Mislijo da dosegajo nenormalne visokosti, da so sveti in poznajo odgovore na zivljenska uprasanja. No men se ne zdi, zgledajo bolj kot ljudje ki bogu cas kradejo in nimajo pojma kaj bi sami s sabo, kksn igra vsaj flavto al pa bobne, vecina pa jih samo caka da jim bo priletel kaksen kovanec. Drugace je s pravimi Ashrami, oni so zelo spostovani. Zivijo strogo zivljenje v tempjih in veliko berejo.
Ljudje imajo obrede tuki vsak dan po veckrat na dan.
Pojejo, delajo jogo in castijo Sivo na mnogo nacinov.
Men se ze ne bi dal tokrat it k masi. Smile Zadnic sem se spomnila da bi morali zupniki pri nas uzeti drug
pristop- ufurat kaksn bend k masi, mogoce aerobiko in kvihatanje, al pa savne Smile mogoce bi po povzdigovanju mogli vsi spit mal vina pa bi blo vec ljudi pri masi
Smile HEC
No sem se razpisala, upam da ste vsi zdravi. Lepo se imejte in lep pozdrav Polona
_________________
Show love with no remorse
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maja
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.06. 2006, 12:29
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Maj 2007 11:50    Naslov sporočila: INDIJA TO NEPAL Odgovori s citatom

OJLA
Ker je Riksekes tok usran, se ne da dobit pira in ne mesa, pa se usak k pride zboli sem se mogla pobrat od tam. Po krajsem sranju sem morala oditi v Nepal.
Spoznala sem se eno Izraelko Tali in italijana Andrea in smo se odlocil da gremo skupi. Ne bodi ga len smo sli na bus station in uzel lokaln avtobus. NAPAKA.
Ljudje ki so prisli iz katmanduja so vsi rekl da traja voznja sedem ur do meje in 10 ur od meje do katmanduja. Prvih sedem ur je bilo fino gledala sem skoz okno premetavalo me je, samo pokrajina je bila kul in druzba fajn zato smo ze nekak zdrzal. Po sedmih urah nismo prisli do meje tud po dvanajstih urah ne.
Skoz smo sprasevali ljudi where s the boarder, and when will we come to the border, sam kaj k nuben ni znal anglesk... Pocasi se nas je zacel lotevat obup 17 ur in mi nismo prisli kaj do Katmanduja, niti do meje z nepalom nismo dosegli. Lacni umazani premrazeni smo koncno prsli do meje z nepalom kjer nas je napadla jata riksarjev. Zdel so se nam tok zatezeni in sploh grozni. NO meja ni bila tista k smo mislil da bo, ampak smo naredil kr mal vec kilometrov, Smile za znort, Odlocil smo se da se stusiramo v prvem mestu ki je najblizje meji in tam prespimo. Ko smo prisli v mesto smo bili se bol sitni, pojedl smo neki v eni zanic restavraciji in se odlocil da ne bomo gnil v tako bednem mestu, zato ne bodi ga len se za 17 naslednih ur na bus do katmanduja. Cesta je taka, da se je ne da opisat. Prepadi, lukne ne asvalt, dim in prah. Mislili smo da bo ta bus full bolsi k prejsn, pa smo se ustel.
Je mal leps zgledu, sam je bil pa cist polhn tko da smo se vozil k sardine. Sef na busu nam je tezil da naj ne kadimo pa sem rekla da to ne bo slo, tko da smo vseen kadil celo pot- hvala bogu- vsaj neki. No naporna pot do katmanduja. Ampak verjemte ljudi- se je splacalo. Katmandu je vse in se vec kar sem si zelela.
O tem pa drugic k mislm da bomo sli v zivalski vrt zdele.
Lep podav
Polona
_________________
Show love with no remorse
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maja
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.06. 2006, 12:29
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2007 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo people,
jest sem ziva in zdrava prsla iz himalaje. Po nori voznji do katmanduja smo tri dni bluzili, pircek, dobra hrana, pol pa smo jo ucvrl v hribe. V hribih sem se takoj pozdravla. To je neki zame. Z Andreom sva hodila k usekana in naredila povprecn okol 15km na dan. Sam to ne dol ampak gor pa dol pa gor pa dol.
Ratal mi je pridet na en 5550m Khala pathar, pol logicn everest base kamp, Cho la pass- je bil cist nor
(ledenik) in pa Gokyo peak(moje najvisje tocke). Tko da si lahko mislte da sem zmatrana k pes. Drgac sem imela sreco -vecino casa lep vreme, popoldne mal oblacn kdaj pa kdaj. Z modelom sva se ene parkrat spicila sam tko to gre v hribih. Je razvajen pa je mislu polezavat men je pa sedl startat ob 5 00 al pa 6 00 J k je lep vreme zjutri. Drgac pa Himalaja je zakon in mislm da bom se prsla nazaj. NO tok za dons, grem spat.
LPP
_________________
Show love with no remorse
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AK Vertikala Seznam forumov -> Splošna debata Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.