AK Vertikala Seznam forumov AK Vertikala
Forum alpinističnega kluba Vertikala
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Tabor Vrata 2009

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AK Vertikala Seznam forumov -> Reportaže
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kekec



Pridružen/-a: 08.07. 2008, 22:13
Prispevkov: 60
Kraj: Krško - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2009 19:43    Naslov sporočila: Tabor Vrata 2009 Odgovori s citatom

Alpinistični odsek Mojstrana je v času med 20.8. in 23.8.2009 v Vratih organiziral drugi alpinistično – plezalni tabor za alpinistične pripravnike. Namen tabora je bil spoznavati se s plezalnimi smermi v Severni Triglavski steni, Stenarju in drugih vrhov, ki zapirajo dolino. Poleg plezalne dejavnosti pa je imel tabor tudi prvine družabnega značaja.

Glede na to, da sem se na tabor prijavil pozno in sem bil ob prijavi šesti v čakalni vrsti, sem že mislil, da bom izvisel, pa me je Grega vseeno poklical v sredo in mi sporočil da se je sprostilo mesto še zame.

Zbrali smo se v četrtek popoldne pred Šlajmarjevim domom v Vratih, spregovorili par besed, spili pivo, ob 19 h pa nas je že čakala večerja v Aljažu.

Po večerji je sledil spoznavni večer, potrebno pa se je bilo tudi dogovoriti kdo bo s kom odšel naslednji dan plezat. Želje so bile različne. Od Slovenske, Nemške, Skalaške, pa do Ljubljanske, Šlosarske... Inštruktorji pa so se potrudili, da so vsem kar najbolj ustregli.

V petek smo plezali v "Steni". Zvečer pa nam je predaval Andrej Magajne, ki nam je prikazal zgodbe iz alpinističnih udejstvovanj v gorah Kirgizije. V soboto so bile stene mokre, ker je ponoči padal dež, zato se je večina odločila za frikerijo v Italiji, trije zagnanci pa smo se odpeljali na Vršič. Zvečer pa smo z zanimanjem prisluhnili predavanju Luke Lindiča, najperspektivnejšega alpinista leta 2008, z naslovom "Od bavbava do K7". Po predavanju se za zadnji večer spodobi spiti še kakšno pivo, reči še kakšno besedo, nato pa na zalužen počitek v posteljo. Zjutraj pa spet pod steno, vsak v svojo smer.
Z lepimi občutki sem se v nedeljo popoldan peljal po cesti iz Vrat nazaj proti Ljubljani.

Z osebnim izkupičkom sem s taborom zadovoljen:
petek - Šlosarska smer; 400m (+200m); VI-, V+
sobota - Trmasti kamini; 280m; V+/IV-V
nedelja - Smer Helba, 350m, VI-, A1/ V-VI

Tabor je zelo lepa priložnost za vse pripravnike, ki bi radi malo bolj spoznali stene v tej prekrasni alpski dolini, zato drugo leto tisti, ki bi radi plezali, le ne odlašajte in se prijavite. Ni pomembno kako dobro plezate, pomembno je le da imate voljo in da vas plezanje veseli.

Lep pozdrav!

p.p. se vidmo na ferajnu
_________________
marjan
http://www.vertikala.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AK Vertikala Seznam forumov -> Reportaže Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.